Başhekim Prof. Dr. Mehmet ERTÜRK
30 Mart 2022

Başhekim Mehmet Ertürk.JPG

1975 yılında Trabzonda doğdu. İlk ve orta öğretimini Trabzonda tamamladı.

1995 yılında 19 Mayıs Tıp Fakültesinde Üniversite hayatına başladı ve 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

2001-2006 Döneminde SBÜ Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanlık eğitimini tamamladı.

2006-2009 yılları arasında İstanbul Yavuz Sultan Selim Devlet Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yaptı.

2009 Mart ayında Hastanemiz Kardiyoloji Kliniği'nde  Uzman Doktor olarak göreve başladı.

2010 yılında Hastanemiz Kardiyoloji Kliniği'nde Başasistan oldu.

2014 yılında Gözlemci sıfatıyla Emony Üniversitesi'nde (Atlanta, ABD) 3 ay bulundu. Aynı yıl Doçent ünvanı aldı.

2016 yılında 2 aylık süre ile SBÜ Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ve Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Kardiyoloji Kliniği'nde görev yaptı.

2016 yılı sonunda vekaleten Eğitim Görevlisi olarak SBÜ Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne atandı.

2017 Şubat ayında SBÜ Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne yönetici olarak atandı.

2020 yılı Ağustos ayında Profesör ünvanı aldı.

2017 yılı Şubat ayından bugüne hastanemiz Başhekimlik görevini yürütmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.