Erişkin KVC Yoğun Bakım Ünitesi

KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ YETİŞKİN YOĞUN BAKIM

Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Yetişkin Yoğun Bakım Birimi; deneyimli uzman kadrosuyla hastalarımızın sağlığını korumak, var olan hastalıklarını modern teknolojik cihazlarla muayene, tetkik, teşhis ve tedavi etmek amacıyla, dünya standartlarında etkin, güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermektedir.

Ameliyat kadar, ameliyat sonrası dönem de önemlidir. Bu nedenle, gerektiği durumlarda yoğun bakım ünitesinin varlığı yaşamsal bir önem taşımaktadır.Bu doğrultuda kurulan Yoğun Bakım Ünitemiz bu ihtiyaca en hızlı cevap verilebilecek şekilde düzenlenmiştir.

Yoğun Bakım Ünitemiz A bloğumuzda 32 yatak, B bloğumuzda 12 yatak olmak üzere toplam 44 yatak kapasitesi ile  3. düzey yoğun bakım hizmeti vermektedir.Aynı zamanda bu yoğun bakım ünitelerimizde 20 yatak tek kişilik oda şeklinde dizayn edilmiştir.

3. düzey Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Yoğun Bakım Ünitemiz alanında uzmanlaşmış doktor ve modern teknolojisi, özel eğitimli yoğun bakım hemşireliği sertifikalarına sahip hemşire kadrosu ile 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.

Yoğun Bakım Ünitesi'nin işlevi, kalp damar ameliyatı geçirmiş ya da geçirecek olan hastaların, hayati önem taşıyan fonksiyonlarının kesintisiz takibi ve desteklenmesidir.

Yoğun Bakım Ünitesi genellikle birden ortaya çıkan ve herhangi bir tedavi/işlem yapılmazsa hastanın yaşamını yitirmesine yol açacak kritik kalp hastalıklarının yakından izlenmesi amacıyla düzenlenmiş bir bölümdür. Kalp hastalığı açısından ciddi hayati risk altında olan hastaların, sürekli yoğun olarak yakından takip edilmeleri ve hayati bulgularda oluşacak en ufak bir değişikliğin tespit edilip, anında müdahale edilmesi gerekmektedir.

Hastanemiz Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Yetişkin Yoğun Bakım Ünitesi'nde hastalarımızın; monitörle sürekli kalp atış sayısı, ritmi (gerektiğinde EKG'nin ST analizi), arteriel kan basıncı (sistolik, diyastolik) kandaki oksijenle doyurulma yüzdesi, solunum sayısı, vücut ısısı, gerektiğinde ETCO2, bunlara paralel olarak, saatlik kanama miktarı, idrar çıkış miktarı, solunum cihazının parametreleri ve belirli aralıklarla arteriel kan gazlarının analizi takip edilir.

Kalp yetmezliği olan hastalara medikal tedavi ve gelişmiş teknolojik cihazlar ile tıbbi destek sağlanabilmektedir. Solunum yetmezliğinde son teknolojik cihazlar kullanılmaktadır. Multidisipliner yaklaşım gerektiren hastalarımıza, hastanemizin seçkin uzman kadrosundan ve tüm branşlardan anında konsültasyon sağlanabilmektedir.

• kvc izolasyon yoğunbakım.jpg
  • Kvc yb.jpg